Katka H.

Sezení s Josefínou byla velmi profesionální a lidská zároveň a co je důležité: pomohla mi a i když už je to pár let, tak i dnes z terapie čerpám. Doporučuji. Katka H.


Hana Žáková

Josefína je nejen fundovaný, ale hlavně trpělivý a velmi zaujatý průvodce Cestou. „Nepustí“ vás, dokud nepocítíte uspokojení z dosažení cíle, euforii z odstranění či vyřešení problémů. Zážitky, jež vás Josefína „donutí“ prožít, jsou tak silné, barevné a hluboké, že vás provázejí i v době, kdy euforie pomine; a tehdy teprve oceníte jejich význam. Změní vám totiž život. Stojím na prahu údajně nejdelšího období lidského života - stáří. A díky Josefíně do něj vstupuji s tím, co jsem během předchozích let usilovně (a se střídavými úspěchy) hledala – vnitřním klidem. Stačily na to dva „procesy“ u Josefíny!


Michaela B.

Josefínu jsem vyhledala již dvakrát. Pokaždé jsem prožívala své temnější období, byla jsem plná smutku, trápily mě zdravotní potíže a cítila jsem, že musím něco změnit. A ona nikdy nezklamala. Dokázala mě, ve velice krátkém čase, z těchto období vyvést, nastavit v sobě nové, zdravější přesvědčení a můj život tak doslova prozářit. Na tom, že jsem nyní šťastná, milující a milovaná, má svůj velký podíl. Všem, kteří věří, doporučuji tuto zkušenost :).

Marína

Josefíno jsem Ti neskutečně vděčná. Díky tobě se opět navracím "domů", nacházím svou skutečnou podstatu a smysl svého života. Je mi na světě radostně a dobře. Jsem šťastná. Je úžasné, s jakou pokorou, láskou a citem se dokážeš napojit na člověka a přesně použít ta správná slova, aby emoce, které se mají dostat na povrch, se dostaly a propustily se. Moc ti děkuji.
S láskou a vděčností Marína :)


Markéta P.

Lékaři mě posílali na další operaci. Rozhodla jsem se vydat ale jinou "CESTOU" a mám to štěstí, že se mou průvodkyní stala Josefina Zemanová. Pomohla mi totiž najít příčinu mé nemoci, přijmout ji a vykročit lepším směrem. Jsem těhotná s blokační endometriózou, která podle doktorů graviditu vylučuje. To asi říká víc, než další záplava slov. Chci dodat jen jedno: Josefino, moc za vše děkuju :), Markéta P. 


Jana O.

Josefína mi pomohla se dostat do mých nevědomých procesů šetrným a láskyplným způsobem a já jsem měla možnost vidět svá přesvědčení, která mě držela zpět.  Přesvědčení, která mi bránila udělat další kroky k sobě. Identifikací bloků, uvědoměním si zátěže a ochotou odpustit jsem prožila postupnou úlevu na duši. Zřejmě bych dle svých přesvědčení jednala destruktivně v určité oblasti, kdybych je neobjevila. Díky Josefíně a jejímu laskavému vedení jsem měla možnost se jich zbavit mnohem dříve. Tuto metodu doporučuji všem, kteří se chtějí zbavit pout nebo pohnout z místa.

Mgr. Erika Jakerle

Děkuji Ti, Josefínko, za Tvou práci s mými problémy. Cítím se u Tebe vždy bezpečně a vítána. Nejvíc oceňuji to, že vždy víš, co máš říct a jaké slova, nebo metody použít, abys ze mne vypáčila to, do čeho se mi moc v terapii nechce. A pak přijde úleva. Děkuji, že vždy dbáš na to, aby se to všechno pročistilo a nezůstala ve mně nedokončená záležitost. Dáváš mi dost času a trpělivosti, když se vypořádávám s mými strachy nebo bolestmi. Využíváš svých znalostí a různě je kombinuješ dle toho, co zrovna cítíš, že je nutno u člověka zpracovat. Jsi láskyplná osoba, empatická, která umí být i ráznější, když je to potřeba. Děkuji Ti, procesy s Tebou jsou nejen příjemné, ale především účinné.

S.R.

K Josefíně jsem se dostala přes svoji obvodní lékařku, která se také zabývá léčbou přes „Cestu“. Přišla jsem k ní, když jsem prožívala tzv. „temné noci své duše“, kdy jsem byla tak vyčerpaná, že jsem nevěděla, jestli žít nebo ne, bylo to moje denní dilema. S otevřenou náručí, trpělivostí a hlavně nadějí mne přijala. Poskytla mi důvěru a já jsem se mohla s klidným srdcem svěřit se vším, co mně trápí. Josefína je velmi hodná, profesionální a starostlivá duše. Přijme Vás a poskytne Vám pohodlí a bezpečí, postará se o Vás jako o milého hosta. V hluboké relaxaci s Vámi trpělivě prochází všechny bloky, které si postupem let Vaše duše vytvořila a brání tak srdci k jejímu růstu a realizaci. Je to opravdová cesta, po které s Vámi Josefína jde. Můžete si dovolit prožít jakékoliv emoce a pročistit se. Cesta není jednoduchá, požaduje čas, sílu, trpělivost a víru v lepší dny. Já jsem s Josefínou osobně velmi spokojena a velmi ráda bych ji doporučila komukoli, kdo je připraven se podívat do hlubin své duše. Poskytuje mi veškerý komfort, je s ní skvělá domluva. Ráda bych zmínila i nadstandardní péči po terapiích. Josefína Vám poskytne i zpětnou vazbu a nadále s Vámi komunikuje o Vašem stavu a postupném zlepšování. Mohu s důvěrou říci, že jsem na tom mnohem lépe a jsem plná naděje, že moje duše a srdce nabudou klidu.

Radka S.

K procesu Cesta jsem se dostala vlastně „náhodou“, když jsem potkala Josefínu na zcela jiném semináři. Zjistily jsme, že máme společné známé a při hovoru jsme se rychle dostaly k různým způsobům hledání spokojenosti se sebou samou. Tehdy mi Josefína představila Cestu. V jejím podání zněl tento proces úžasně a zajímavě, ale musím se přiznat, že když jsem si na internetu našla víc informací, začala jsem pochybovat – není to jen další americký newage výmysl? Už jsem ale slíbila, že proces vyzkouším, rozhodla jsem se dát tomu šanci.

Při terapii samotné jsem maximálně vypnula hlavu a nechala jsem se prostě jen unášet terapeutkou, aniž bych proces nějak soudila a hodnotila. Ani po jeho ukončení jsem už o celé věci nechtěla moc dumat. Měla jsem pocit, že mi to nic nevzalo, ale ani nedalo.

K mému překvapení hned další den přišly fyzické projevy očisty, a velmi brzy jsem si začala všímat, že řeším životní situace s úplně jiným přístupem než v minulosti. Najednou se cítím dospělejší a vyrovnanější a podle toho se i chovám. Už se neobávám reakcí ostatních ani toho, že mě nepřijmou. Ustoupila jsem z pozice oběti, ve které jsem se utvrzovala, aniž bych si toho byla vědoma. Můj život je teď radostnější, zase se na něj dokážu dívat s nadhledem. Jsem schopná „pouštět“ lidi, věci i myšlenky, které mě brzdí a postupně je nahrazuji novými.

Díky procesu Cesta se mi podařilo navázat zase kontakt sama se sebou. Uvědomila jsem si, že vše je v mých rukách. Naučila jsem se od problémů a intenzivních pocitů poodstoupit a podívat se na ně v širších souvislostech.

Sice se mi pořád často stává, že si něco beru příliš osobně, podléhám sebelítosti, strachu, nebo se nechám vytočit maličkostmi, ale díky Cestě si vzápětí uvědomím, že jde o staré programy, které už teď umím přeladit.

Josefína mě jako terapeutka během sezení Cestou bezpečně provedla. Svým lidským a profesionálním přístupem si získala mou důvěru a já už se těším na naše další setkání. Je to jako těšení se na dobrodružnou cestu – může vás potkat cokoli, ale nebojíte se, protože víte, že jste v rukou zkušeného průvodce.

Jana Brabcová

Absolvovala jsem s Josefínou 3 procesy během několika měsíců na témata, která pro mě v tu dobu byla aktuální. O Cestě jsem měla jen málo informací, věděla jsem jen, že to bude něco, co si budu moci řídit sama a otevřít se tak, jak já budu chtít.

Na první setkání jsem přicházela lehce zvědavá, co že to zase bude :). Netušila jsem, že když usedám před Josefínu na židli a zavírám oči, čekají mě více než 3 hodiny neuvěřitelné cesty do nitra mých emocí, vzpomínek, alegorií a pocitů. Byl to silný zážitek, ne vždy jednoduchý, ale ohromně cenný a přínosný. S odstupem několika měsíců vidím, že mi pomohla pochopit, jak hluboce jsou některé vzorce prostoupeny mnou, jak sliby, které si dáváme v těžkých situacích, ovlivňují můj život, a jak vše souvisí se vším. Připadala jsem si jako režisér neuvěřitelné cesty, která mi umožnila okusit hloubku pocitů a výjevů, které do té doby byly skryté v mém podvědomí.

Za to všechno, co jsem prožila, vděčím z velké části Josefíně. Je velmi, ale opravdu velmi empatickým průvodcem, na váš příběh se nedívá, ona ho žije… Odklízí vám nesmyslné větve zpod nohou, velmi dobře ví, na co vás upozornit a vede vás k cíli. Dokáže se velmi dobře zeptat, a když je překážka příliš těžká, pracuje s ní velmi jemně a nechává vás, abyste si sami stanovili hloubku toho, jak do ní chcete kousnout. Zároveň každé sezení individualizuje podle toho, jak potřebujete a jak vás již poznala – chcete-li „zacházení v rukavičkách“ nebo „tvrdé rány života“, máte to mít. Když se tak touláte svým tělem, svou duší a svými buňkami, víte, že máte s sebou člověka, který vás nenechá zabloudit, ani když jste v hluboké temnotě.

A k čemu to vše s odstupem času bylo? Asi ze všeho nejvíce k uvědomění toho, co je v mém podvědomí a jak moc mě to ovlivňuje. Také jsem některé věci prostě přijala a především nad nimi začala jinak přemýšlet. Obrazně řečeno jsem se víc přiblížila sama k sobě, odpustila si spousty věcí, pustila ty staré a pochopila, že není podstatné se v něčem pořád nesmyslně hrabat, ale jít dál s novými přesvědčeními.

Vážím si nejen Josefíniny profesionality, ale především její lidskosti, zájmu a poctivosti, s jakou přistupuje i ke svému životu, tedy káže víno a pije ho plnými doušky :). Dále si vážím toho, že má pro mě vždy radu, pomoc, pochvalu a především zájem, kdykoliv se slyšíme či vidíme. Je inspirativní a cesty lidí kolem ní jsou inspirací i pro ni, pracuje na tom, aby měla co dát. A pokud bych chtěla svůj život posunout někam dál, určitě by to bylo s člověkem, jako je ona.

Ráda poskytnu osobní reference, máte-li strach či pochyby, já je taky měla. Při psaní těchto řádků mě právě napadlo, co dalšího s ní potřebuji řešit. 

Jana Brabcová, email: janinka.brabcova@seznam.cz

Danny S.

Som Danny a mam 10 rokov. Mama ma dostala k ceste od Brandon. Libi sa mi to moc, protoze nikdy nevim, co ocekavat a pomaha mi to moc ve vecech co se mi deji.
Pomaha mi to pri to pri strachu a ke vztahu k rodicum a k brachovi.
Danny S.

Andrea Opatová

Děkuji Josefino, za tvůj cit i vedení. Za tvá slova, když já nemohu najít ta svá. Za to, že nesoudíš. Za to, že jseš průvodcem na cestě za pochopením, odpuštěním, láskou a vděčnosti. Děkuji, že skrze smutek, lítost, zlobu, pocity zklamání i křivdy otevíráš srdce těm kdo k tobě jdou pro klid a znovunalezení sebe sama.
Děkuji.
Andrea Opatová

Zuzana L.

Děkuji Josefíně za její provázení na mojí cestě velkých změn. Moc mi pomohla před pár lety po smrti mého tatínka a rozchodu s bývalým přítelem. V tu dobu toho na mě bylo moc a díky procesům s Josefínou jsem si tím prošla, uklidnila se a začala jsem se vracet zase sama k sobě. Od té doby se čas od času objeví něco nového, co si potřebuji vyčistit a Josefína je vždy velmi empatická, laskavá a i když je to někdy náročné, tak mě tím citlivě provede a já pak cítím úlevu a klid. U Josefíny se cítím v bezpečí a vím, že se mohu svěřit s čímkoliv, co mě trápí a s čím si nevím rady. 

Celkem pravidelně se mi po procesu stává, že se mi ozve osoba, které se proces týkal, a dojde i k vyřešení nebo uklidnění nějaké situace. Mám tak relativně hned reakci a odpověď na to, že proces byl opravdu úspěšný a uvolnilo se vše, co mělo. A to díky Josefíně, která přesně ví, jak, kdy a na co se zeptat, aby to bylo účinné a mělo to efekt. 

Mohu terapie s Josefínou s velmi klidným srdcem a důvěrou doporučit. A ještě jednou děkuji, že jseš mým průvodcem :)

Marcela

Josefino, chtěla bych Vám moc poděkovat za vaši péči o syna Honzu, který za tu dobu, co s vámi pracuje, udělal velké pokroky. Je mnohem víc komunikativnější a sebevědomější, nestojí v opozici, jako dřív.

Udělal s Vámi velký kus práce na sobě a já jsem za to moc vděčná a mám z něj radost :) Marcela


© 2016 Josefina Zemanová

Search